Muziek sportschool

  • Gebruiksvriendelijke software
  • 23 jaar ervaring
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • 24 uur per dag bereikbaar

Muzikaal maatwerk van Backsound

Een workout zonder muziek? Dat is tegenwoordig zo goed als ondenkbaar. Schakel daarom de experts van Backsound in voor het installeren van een geavanceerde muziekcomputer in uw sportschool! Al jarenlang zijn wij de toonaangevende leverancier voor muziek en bijbehorende hard- en software in Nederland. Met de muzieksystemen van Backsound bent u gegarandeerd van hoogwaardige kwaliteit en excellente service. En dit alles voor een zeer scherpe prijs. Wilt u de voordelen weten voor een Backsound muziekcomputer in uw sportschool? Lees dan verder, of neem meteen contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Invloed van muziek tijdens het sporten

Het is voor u als eigenaar van een sportschool natuurlijk wel duidelijk dat muziek een positief effect heeft tijdens het sporten. Maar hoe zit dat nu eigenlijk precies? Wat is het voordeel van het installeren van een Backsound muzieksysteem in uw sportschool? Wij zetten deze voor u op een rijtje:

  • Er wordt een vast ritme gecreëerd: dit is belangrijk tijdens het sporten. Met een vast ritme gaat het sporten efficiënter en constanter, wat tot betere prestaties leidt.
  • Door het luisteren naar muziek tijdens het sporten wordt de effectiviteit van de stofwisseling vergroot.
  • Muziek leidt af van de vermoeidheid en de pijn die wellicht ervaren wordt tijdens het sporten. Sportpsychologen noemen dit fenomeen dissociatie.
  • Een snelle beat zorgt voor intensiteit: het bewegingsritme wordt namelijk door het tempo van de muziek bepaald. Wanneer de muziek een snelle beat heeft worden de bewegingen intenser.
  • Het sporten is leuker: muziek zorgt voor een fijn gevoel omdat het de beloningssystemen in de hersenen stimuleert. Door naar muziek te luisteren komt dopamine vrij, wat soms ook wel het plezierstofje van de hersenen genoemd wordt.

Reden genoeg dus om muziek af te spelen in uw sportschool.

Motivatie tijdens de fitness

Tijdens de fitness is het belangrijk om sporters gemotiveerd te houden. Dit kan met muziek in uw sportschool. Door opzwepende muziek te draaien blijven sporters in het ritme, vergeten ze dat ze moe zijn en gaan ze dus langer door. Door het draaien van goede muziek in uw sportschool worden daar de beste resultaten bereikt. Een op maat gemaakte muziekcomputer koopt u voor een scherpe prijs bij Backsound.

Aparte muziek voor alle groepslessen

Worden er ook groepslessen gegeven in uw sportschool? Tijdens deze lessen staat muziek vaak centraal. Muziek is onmisbaar voor bijvoorbeeld zumba, steps en body pump. Ook tijdens yoga en pilates lessen zorgt muziek voor de juiste sfeer. Maar natuurlijk kan er niet gewoon maar voor elke les dezelfde afspeellijst aangezet worden. Vooral wanneer u verschillende ruimtes heeft in uw sportschool wilt u dat de juiste muziek bij de juiste les gespeeld wordt. Daarom heeft Backsound het multiroom systeem ontwikkeld. Elke ruimte kan zo via hetzelfde systeem centraal beheerd worden.

Remote control bij spinning

Muziek is ook essentieel bij spinning. Alleen al daarvoor zou u een adequate muziekcomputer in uw sportschool geïnstalleerd moeten hebben. Met de handige “remote” van Backsound kan de muziek in elke ruimte aangepast worden door een smartphone als afstandsbediening te gebruiken. Elke instructeur kan zo onder andere het volume, genre en de afspeellijst in de ruimte aanpassen. Doordat er wel nog gebruik gemaakt wordt van een centrale muziekcomputer in de sportschool hoeven de instructeurs niet apart te sleuren met een radio. Spinningfietsen hebben in veel gevallen een handige houder voor de telefoon, wat ideaal is aangezien de remote een smartphone app is.

Ontspannen in de sportkantine

Na flink opgezweept te zijn door de muziek in de sportschool kunnen de sporters even lekker bijkomen in uw sportkantine. Met het multiroom systeem van Backsound kan ook hiervoor een aparte afspeellijst gemaakt worden, wat natuurlijk super handig is. Hier worden niet de snelle beats van de sportruimtes afgespeeld, maar de toon wordt gezet door ontspannen muziek die als achtergrond kan dienen tijdens een gezellig gesprek na het sporten en het drinken van een gezonde smoothie.

Innovatie van Backsound

Backsound heeft zich in de loop der jaren bewezen als de meest innovatieve muziekleverancier van Nederland. Wanneer u de hulp van Backsound inschakelt voor muziek in uw sportschool luisteren wij naar uw wensen en passen ons daaraan aan. Wij kunnen onze geavanceerde techniek toepassen om aan al uw wensen te voldoen. We leveren maatwerk voor een groot aantal uiteenlopende branches, en hebben voor elke situatie een passende oplossing in huis. Bovendien staan wij in het geval van een storing altijd voor u klaar om het probleem op te lossen. Dit kan in de meeste gevallen gewoon op afstand. Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden van een muzieksysteem zijn voor uw sportschool? Neem dan eenvoudig contact met ons op!

Contact opnemen

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een muzieksysteem van Backsound, of wilt u graag een muziekcomputer installeren in uw sportschool? Neem dan contact met ons op! Dit kan telefonisch via 026-2020110. Ook kunt u online met ons chatten. Wilt u liever dat wij u bellen of dat we bij u langskomen? Dan kunt u ons online contactformulier invullen. Met de muzieksystemen van Backsound heeft u muzikaal maatwerk in uw sportschool!